Ervaring als Roosterconsultant

Interview

Over ons > Ervaring als Roosterconsultant

Roosterconsultant

Maarten Meerman

Wat zijn je werkzaamheden binnen Zermelo?

Ik werk met heel veel plezier op de supportafdeling en de werkzaamheden zijn daar heel divers. Ik houd me veel bezig met consultancy aan bestaande klanten en implementatie bij nieuwe klanten. De supportdesk, cursussen en demo's zorgen voor de nodige afwisseling. Ook ben ik teamleider van het supportteam in Leiden en ben ik lid van het MT. Als teamleider zorg ik dat iedereen zijn werk kan doen. Als je iemand kunt helpen om een stap in de goede richting te zetten, waardoor ze zich beter voelen, dan heb je daar allemaal wat aan. Als MT-lid denk ik mee over de grotere thema's, zoals de strategie en koers van het bedrijf. 

 

Wat is jouw bijdrage aan beter onderwijs mogelijk maken?

Ik probeer bij scholen goed te luisteren naar wat zij nodig hebben om hun onderwijskundige visie tot uiting te brengen. Ik probeer door te vragen. 'Stel dat het lukt wat je zegt, wat is dan het doel dat je probeert te behalen?'. Waar nodig adviseer ik ook over het voorgaande proces van roostervoorbereiding of het opvolgende proces van roosteren. Vaak zijn er tegenstrijdige belangen of onmogelijkheden in het rooster. Vanuit mijn kennis help ik om deze belangen op één lijn te krijgen. Ik begeleid scholen ook in het proces om tot een beslissing te komen. Zo kunnen de schoolleiding en roostermaker samen een geïnformeerde beslissing nemen. Men bedenkt iets, de roostermaker komt erbij, samen praten ze erover en wordt er een klap op gegeven. Iedereen weet zo precies waar ze voor gekozen hebben. Als ik merk dat de samenwerking tussen de schoolleiding en de roostermaker dusdanig stevig verankerd is dat ze dit proces zelfstandig kunnen doorlopen ben ik tevreden. Dan komen ze er wel. 

 

Zou je werken bij Zermelo aanraden aan anderen? En zo ja, waarom?

Absoluut! Ik heb zoveel leuke collega's, iedereen is zelfstandig en professioneel. Ik vind het een hele prettige omgeving om in te werken. Iedereen doet z'n best, en dat moet ook want we hebben het druk, maar als er piekmomenten zijn zetten we met z'n allen een tandje bij. Niemand is te beroerd om iets te doen wat net buiten de werkzaamheden valt. De werkzaamheden zijn heel divers. Hierdoor vind je al snel iets waar je energie van krijgt en waar je ook aan kunt bijdragen. Ook vind ik het fijn dat we echt als één team opereren, dat er geen eilandjes zijn. Doordat we lange tijd veel thuis hebben moeten werken zijn de afstanden tussen de vestigingen ook kleiner geworden. Dat vind ik prettig, hierdoor doe je sneller iets samen. Ook het samenwerken met de klanten is fijn; samen met iemand iets doen is het toch leukste. Zermelo is een dynamische organisatie en dat past goed bij mij. Je kunt je ontplooien in de werkzaamheden die je liggen, maar als mens kun je natuurlijk ook veranderen. Dan is het wel zo handig als je in een diverse omgeving werkt waar je je werkzaamheden kunt aanpassen aan je persoonlijke ontwikkeling.