Software

De software van Zermelo helpt om de onderwijskundige wensen in de praktijk te brengen. Het is speciaal ontworpen voor het Nederlandse voortgezet onderwijs en we volgen de ontwikkelingen in het onderwijsveld.

Organiseer uw onderwijsproces met Zermelo

Zermelo helpt u om inzicht te krijgen in uw organisatie. Met Zermelo heeft u alle informatie rondom roosteren, formatie en pakketten in één systeem. U heeft zo altijd zicht op geplande en gerealiseerde lessen, uitval van docenten of leerlingen, of de verwachte onderwijstijd voor het hele schooljaar. De informatie is beschikbaar op verschillende niveaus: voor afdelingen, lesgroepen, vakken, docenten of leerlingen. Formatiebeheerders en roostermakers werken altijd met actuele gegevens en zetten zo tijdig een mooi rooster neer. Uw medewerkers en leerlingen weten snel waar ze aan toe zijn. En als u wat extra ondersteuning nodig heeft, staan onze medewerkers altijd klaar.

Organiseer uw onderwijsproces

Maatwerk

Onze software vormt een betrouwbare basis waarmee roostermakers, formatiebeheerders, docenten en schoolleiding in een dynamische omgeving werken. Dat is maatwerk, want iedere organisatie is anders. Uw school heeft een eigen visie. Misschien biedt uw school verschillende vormen van flexibel onderwijs aan, of zijn er regelingen met docenten waar we rekening mee moeten houden. De medewerkers van Zermelo begeleiden en adviseren u bij de implementatie. Samen maken we een passend rooster en ondersteunen we uw onderwijsproces.

Maatwerk

Formatie

Als formatiebeheerder wilt u zo vroeg mogelijk inzicht in uw onderwijsvraag en -aanbod. Omdat alle onderdelen hiervoor bij Zermelo in één pakket zitten, kunt u snel aan de slag met actuele informatie:

  • U heeft toegang tot de meest actuele prognoses en pakketkeuzes.
  • Maatwerk en keuzelessen neemt u ook meteen correct mee.
  • Met onze AFAS-koppeling neemt u personele gegevens, aanstellingen en de formatieverdeling makkelijk over in Zermelo.
  • U maakt uw formatie-aanbod, waaronder aanstellingen, verloven en budgetten, inzichtelijk in het portal.
  • Tussentijdse wijzigingen zijn altijd mogelijk. Zo houdt u zicht op de daadwerkelijke realisatie van uw planningen.

U doet dit alles niet alleen. Teamleiders, sectieleiders, mentoren en decanen leveren zelf informatie aan in het Zermelo Portal.

Formatie

Integratie met de leerlingadministratie

Werkt u op dit moment al met leerlingadministratiesystemen Somtoday of Magister? Geen probleem, onze software sluit hier goed op aan. De informatie kan eenvoudig worden gekoppeld waarmee roosters automatisch worden ingelezen, ook bij maatwerk.

Koppelingen

Mogelijkheden

Maatwerk voor leerlingen met keuzelessen

Biedt uw school een vorm van flexibel onderwijs aan? Zermelo werkt met keuzelessen waarbij leerlingen zichzelf kunnen inschrijven voor deze lessen. U bepaalt zelf de inschrijfkaders, zodat het rooster wordt wat u voor ogen heeft. Wilt u keuzelessen en reguliere lessen in een bepaalde volgorde? Krijgen docenten een aangepaste lesvergoeding krijgen voor keuzelessen? Welke vrijheid en verplichtingen hebben de leerlingen in het volgen van de keuzelessen? Een goed rooster ondersteunt iedere organisatievorm. Maatwerk kan daarnaast een goede uitkomst zijn voor topsportleerlingen of leerlingen die graag wat extra tijd willen besteden aan vakken waar ze minder goed in zijn. Leerlingen kunnen versnellen of verdiepen. Ze krijgen een speciaal plekje in de lesgroepen waardoor zij de lessen kunnen volgen en u deze leerlingen ook cijfers kunt geven. Met Zermelo biedt u uw leerlingen dus mogelijkheden buiten de eigen afdeling. Om een balans te vinden tussen de wens van de leerling en wat roostertechnisch of formatief realistisch is stelt u zelf randvoorwaarden op.

Roosteren
Onderhoud
Basisroosteren, dagroosteren en toetsroosteren

Onze roostersoftware wordt door meer dan 60% van de middelbare scholen in Nederland gebruikt. Met behulp van roosterautomaten en clusterautomaten zet u een passend rooster in elkaar. Ook toetsroosters kunt u automatisch laten indelen. U publiceert roosters op uw eigen portal, maar docenten en leerlingen hebben gemakkelijk toegang via de WebApp. De benodigde informatie wordt ingevoerd en aangeleverd door uw collega's, waarna de roostermaker aan de slag kan. Onze krachtige cluster- en roosterautomaten helpen u bij het maken én aanpassen van uw rooster. Met Atlas maakt u het uzelf nog makkelijker. Atlas rekent online met de kracht van 80 computers aan uw rooster, ook als de school dicht is en uw computer uit staat.

Roosteren
Onderhoud
Managementinformatie

U wilt inzien hoeveel lesuitval er is geweest, of een leerling aan de onderwijsverplichtingen voldoet, maar ook of het nodig is om extra gymzalen te huren. Met Zermelo kunt u dit soort overzichten en statistieken altijd opvragen. U krijgt hierdoor beter zicht op uw onderwijs en weet u wat er speelt in uw organisatie.

Onderhoud
Formatie Basis
Beheer en controle van pakketkeuze

De decaan beheert en controleert met Zermelo de keuzepakketten. Als decaan heeft u de vrijheid om de pakketkeuze zelf in te voeren, maar u kunt het ook overlaten aan de leerlingen met uw eigen keuzeformulieren. Zo kunnen leerlingen thuis met hun ouders het keuzeformulier doorlopen. Nadat u akkoord geeft en de deadline verstreken is, staat de keuze vast. Pakketten van het voorgaande jaar kunt u overnemen in het nieuwe jaar. Omdat er geen extra tussenstappen of overdracht nodig is naar de informatiebeheerder en roostermakers, hebben zij altijd actuele gegevens en kunnen snel aan de slag.

Decaan
Atlas (roosteren in de cloud)

Het kan veel tijd kosten om tot een goed schoolrooster te komen. Atlas kan voor uw organisatie een hoop werk uit handen nemen. Zonder dat u zelf iets installeert of beheert, geeft u de opdracht tot het plaatsen of het optimaliseren van het rooster. Atlas kan ook uw clusterschema's maken, of een specifiek deel van het rooster optimaliseren. Multitasken is voor deze automaat geen probleem. Dit is niet alleen handig als u aan meerdere roosters werkt, of er meerdere roostermakers op uw school aanwezig zijn, maar ook in de drukke fase van de roostervoorbereiding. Atlas rekent online met de kracht van 80 computers aan uw rooster, ook als de school dicht is en uw computer uit staat. U blijft altijd (online) op de hoogte van de voortgang en kunt op elk moment de resultaten inlezen en bekijken. Atlas helpt u bij het hele proces, van het eerste clusterschema tot de laatste wijziging van uw rooster.

Roosteren
Ouderavonden inplannen

Met Zermelo kunt u niet alleen lessen maar ook ouderavonden inplannen. Vervolgens kunnen ouders zelf in het portal gesprekken aanvragen met specifieke docenten. Zij kunnen op dezelfde plek zien hoe laat zij vervolgens bij een docent worden verwacht.

Onderhoud

Overzicht prijzen per 1 januari 2024

Roosteren
€ 4200,- *
Onderhoud
€ 2400,- *
Decaan
€ 820,- *
Formatie
€ 2640,- *
* Boven de 2000 leerlingen wordt een meerprijs berekend.

Wilt u meer informatie over de modules? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op